SPICES by YANGO Sumak (85 g)

34,28 

Brak w magazynie

Powiadom mnie kiedy produkt ponownie pojawi się w magazynie!

Kupując TERAZ zyskujesz
  • Wysyłka w 24h
    Wysyłki realizujemy w każdy dzień roboczy do godziny 13:00.
  • Szybkie zakupy
    bez potrzeby rejestracji.
  • Raty PayU
    Skorzystaj z rat 5×0% dla zakupów 300zł+
  • Darmowy zwrot w paczkomacie
    W ciągu 30 dni od zakupu!
  • Darmowa wysyłka
    dla zamówień 100zł+ ( do Paczkomatów InPost)
  • Wysyłka za pobraniem za jedyne 2,50zł
    dla zamówień 300zł+. (w innym przypadku 14,97)
  • Dostawa do w Sobotę
    Do Paczkomatów InPost
  • Błyskawiczny kontakt.
    Masz pytania? Napisz do nas na czacie!
Gwarancja bezpiecznych zakupów

Sumak z regionu Arasbaran jest szczególnie ceniony za swoją intensywną ciemną barwę i wysoką jakość, która wynika z unikalnych warunków klimatycznych i glebowych tego obszaru. 

⦿  do przyprawiania grillowanych potraw, marynat, sałatek i lemoniad

⦿  eksponuje kwasowość potraw

⦿  cechuje go kwaśny smak

⦿  ma charakterystyczny cytrusowy aromat

⦿  łac. nazwa Rhus coriaria

Poznaj sumak


W malowniczym regionie Arasbaran położonym na północnym zachodzie Iranu, gdzie dziewicze krajobrazy i bogata historia splatają się, tworząc niepowtarzalny pejzaż, rośnie sumak – przyprawa znana i ceniona w całym Bliskim Wschodzie za swój wyjątkowy, kwaśny smak i głęboką, czerwoną barwę. Ta tradycyjna przyprawa, pochodząca z owoców sumaku, jest nieodłącznym elementem kuchni regionalnych, dodającym potrawom charakterystyczną kwasowość i bogactwo smaku.

Historia sumaku w Iranie jest tak stara jak sama cywilizacja perska, gdzie od wieków jest wykorzystywany jako kluczowy składnik kulinarnej palety smaków. W Spices by YANGO® chcemy przybliżyć Ci ten kulinarny skarb, oferując sumak z regionu Arasbaran w postaci suszonych owoców, które są starannie zbierane, aby zachować ich intensywny smak i barwę.

Sumak marki Spices by YANGO®

Sumak z Arasbaranu od Spices by YANGO® to więcej niż przyprawa – to zaproszenie do odkrywania bogatej tradycji kulinarnych Iranu. Jego lekko kwaśny, orzeźwiający smak jest doskonały do sałatek, marynat, mięs i ryb, a także jako składnik sosów i dressingów. Sumak dodaje głębi i złożoności potrawom, stanowiąc niezastąpiony element w przygotowaniu zarówno tradycyjnych dań, jak kebaby czy fattoush, jak i nowoczesnych kreacji kulinarnych. Świetnie sprawdzi się też jako serce lemoniady, czy dodatek do brukselki i innych warzyw kapustnych.

Informacje dodatkowe

Data Ważności

31.03.2027

Opinie

There are no reviews yet

Dodaj opinię
Currently, we are not accepting new reviews

Powiadom mnie kiedy produkt ponownie pojawi się w magazynie!