Białko z grochu czekoladowe Intenson
Białko z grochu to nic innego jak białko, które pozyskane zostało z grochu w wyniku ekstrakcji oraz oczyszczania. Produkt bogaty w potrzebne dla organizmu aminokwasy egzogenne, czyli takie, których organizm ludzki sam nie jest zdolny wytworzyć. Izolat z białka grochu polecany szczególnie tym osobom, które potrzebują uzupełnić poziom aminokwasów w organizmie, a także dla sportowców dążących do zwiększenia masy mięśniowej oraz zyskania większej energii i wytrzymałości.
Białko bezpieczne dla Twojego żołądka
Jeżeli zależy Ci na dostarczeniu odpowiedniej ilości białka, wykluczając dotychczasowe dolegliwości ze strony układu pokarmowego, wybierz białko grochu!
Ze względu na nietolerancje pokarmowe wielu z nas nie może stosować odżywek białkowych. Często zdarza się, że nabiał podrażnia układ pokarmowy, co wiąże się z nieprzyjemnymi dolegliwościami. W takich przypadkach odżywki białkowe, zwłaszcza serwatkowe muszą zostać wykluczone. Białko z grochu czekoladowe firmy Intenson nie posiada laktozy. W związku z tym produkt ten okazuje się być idealną propozycją dla osób, które nie tolerują laktozy i odczuwają dolegliwości po jej spożyciu.
Ze względu na to, że białko grochu czekoladowe jest produktem roślinnym, to polecane jest również dla osób będących na diecie wegańskiej i wegetariańskiej.
Buduj masę mięśniową z białkiem roślinnym
Białko z grochu czekoladowe jest produktem szczególnie polecany w suplementacji sportowców oraz osób aktywnych fizycznie. Zawiera aminokwasy, które są niezwykle ważne podczas i po zakończeniu wysiłku fizycznego. Nasz organizm nie jest zdolny do ich wytworzenia, dlatego muszą być dostarczane z zewnątrz. Należą do nich:
- tryptofan
- lizyna,
- metionina,
- fenyloalanina,
- teronina,
- histydyna
- BCAA (leucyna, izoleucyna i walina)
Mają one wpływ na rozrost masy mięśniowej, a także skutecznie regenerują mięśnie po treningu.
Ponadto udowodniono skuteczność białka grochu na wzrost masy mięśniowej. W 2015 r. w czasopiśmie Międzynarodowego Towarzystwa dietetyków sportowych opublikowano badanie, w którym wzięło udział 161 mężczyzn regularnie uprawiających sport. Przez okres 12 tygodni testowano wzrost mięśni bicepsa podczas przyjmowania białka grochu, białka serwatki i placebo. W wyniku przedstawiono fakt, że białko grochu ze względu na porównywalne działanie może stanowić alternatywę dla produktów białkowych na bazie serwatki. (źródło1)
Masz problem ze zbędnymi kilogramami?
Poza wspaniałym właściwościom wpływającym na wzrost mięśni, białko grochu sprawdzi się również podczas procesu odchudzania. Białko grochu jako produkt roślinny jest bogatym źródłem błonnika. W trakcie redukcji wagi produkty białkowe, ale również suplementy są ważnymi elementami w uzyskaniu pożądanych efektów. Białko grochu powoduje dłuższe utrzymanie uczucia sytości, ograniczając przy tym ilość spożywanych kalorii. Natomiast wspomniany wcześniej błonnik reguluje pracę jelit, wpływając na utrzymanie prawidłowej sylwetki.
Jak stosować białko grochu?
Należy rozpuścić 1 porcję produktu (30 g – 1 miarka) w 200 ml wody, mleka, lub dodać do innego shake’a, smoothie lub koktajlu. Spożyć zaraz po przygotowaniu.
Białko grochu można spożywać o każdej porze dnia – przed i po treningu, między posiłkami oraz o dowolnej porze dnia, kiedy chcesz dostarczyć swojemu organizmowi wartościowej porcji białka. Dodatkowo jego zaletą jest pyszny czekoladowy smak. Jedna porcja białka z grochu dostarcza aż 22g białka.
ZALETY :
- wyśmienity smak,
- bardzo dobrze się wchłania,
- naturalne aromaty,
- niska zawartość cukru,
- niska zawartość sodu.
Uwaga! Produkt zawiera gluten. Może zawierać soję i produkty pochodne.
Niezbędny element mojej diety.
Naprawdę spełnia swoje obietnice.