Spośród wszystkich właściwości siarki najważniejsza jest jej rola w podwyższaniu poziomu glutationu.
Siarka – MSM Sulfur Complex (dr Mercola) (60 kapsułek)
Składniki: OptiMSM® (metylosulfonylometan), L-metionina, Kwas R- alfa-liponowy, organiczne warzywa zawierające siarkę: brokuły, czosnek, kapusta, jarmuż, substancje pomocnicze: kapsułka – hydroksypropylometyloceluloza, substancja przeciwzbrylająca – dwutlenek krzemu
Porcja dzienna: 2 kapsułki Opakowanie zawiera: 60 kapsułek |
|
Ilość w porcji dziennej (2 kapsułki) |
|
OptiMSM® (metylosulfonylometan) | 1 g |
L-metionina | 100 mg |
Kwas R- alfa-liponowy | 25 mg |
Organiczne warzywa zawierające siarkę: brokuły, czosnek, kapusta, jarmuż |
25 mg |
- OptiMSM® (metylosulfonylometan) – 4-etapowy proces destylacji zapewnia czystość i najlepszą jakość MSM
- L-metionina – aminokwas siarkowy odpowiedzialny za produkcję glutationu w organizmie. L-metionina jest również prekursorem SAM-e (S-adenozylometioniny).
- Kwas R- alfa-liponowy – zwiększa stężenie glutationu w organizmie oraz jest szybko wchłaniany. Kwas R-ALA to najbardziej efektywna postać kwasu alfa liponowego (ALA). Jest stabilna oraz 21 razy bardziej biodostępna.
- Organiczne warzywa zawierające siarkę – naturalnie występujące organiczne związki siarki pochodzące z warzyw. Należą do nich np. izotiocyjaniany, które występują w warzywach kapustowatych tj. brokuły i jarmuż. Alicyna, kolejny organiczny związek siarki, występuje w czosnku.
Sposób użycia: 2 razy dziennie po 1 kapsułce
Wspiera mnie w moim zdrowiu.
Suplement jest łatwy w użyciu.
Właśnie to, czego moje ciało potrzebuje.